onsdag 27 augusti 2014

Persnetto, persbrutto ja loppusoinnit

"Persut eivät myy persettään". Voiko nyt tulkita Timon tuleminen kaapista niin, että PerusSuomalaiset eivät aio syyllistyä persnettoiluun - haluavat pitää persettään.
      
Omassa käytössään.

On siis luvassa lisää piruilua, pieruilua ja paskan marjastamista.

Happamat, sanoi kettu. Kenties myyntikojulla ei muodostunut jonoa. Päästökauppa peruuntui. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin vääntää uuden lyyrisen soinismin loppusoinnit.

Vai käynnistyikö huutokauppa väärältä puolelta?

lördag 23 augusti 2014

Valiojoukko

Valiojoukko on joukko erilaisia merkityksiä. Tänä aamuna verkkokalvojen läpi ja poikki ajaa kolonna valkoisia kuorma-autoja, yli Ukrainan rajan. Itar-Tassin eilisen iltasadun mukaan avustussaattue on saavuttanut Luhanskin ja purkaminen on päässyt vauhtiin. Länsirintamalla tapahtuu myös. Raja avattiin laktoosittomille ja nyt Valion avustusjoukko vyöryy kohti hädässä olevia: "Toimituskatkos Venäjälle kompensoidaan muutamassa viikossa".

Kesähelteiden aikana palstoilla viipyi toisenlaisia valioasioita. Meijerijohtaja Pekka Laaksonen väsähti maitoriitaan - "Kilpailu- ja kuluttajavirasto syytti Valiota määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä" -  ja hyppäsi kolonnasta pois. Laaksosen eläkkeellelähdöstä (rintamakarkuruudesta) syntyi fifty-sixty -taistelu. Syyllistyin itse pyrkimyksiin  osallistua taisteluun. Lähetin muutaman kappaleen Helsingin Sanomien Mielipidesivuille (ei räjähtänyt lukijoiden silmille).

***

Kuka ottaa vastuuta, mistä maksusta ja mihin määrään?

Ei sota yhtä miestä kaipaa, eikä yksi valiojohtaja ole esimerkkien summa. Toisaalta voidaan ajatella että yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Pekka Laaksosen lähtö pidemmille pekkaspäiville, siis eläkkeelle 58-vuotiaana, on herättänyt myrskyä maitolasissa ja närää kurkussa ympäri ämpäri ja yli luokkarajojen.
      Tietenkin olemme kaikki väsyneitä ennemmin tai myöhemmin, esimerkiksi Laaksosen johtajahuoneesta uloslähdön tuloksena. Toiset pitävät sapattia, vaihtavat tehtävää, työpaikkaa tai alaa samassa tilanteessa - joko vapaaehtoisesti tai pakosta.
      Populistit väittävät tiheään tahtiin, ettei saada tarpeeksi pätevää porukkaa hoitamaan vaativia ja vastuullisia posteja, mikäli "raksan liksa" ei syleile maailmoja tai taivaita. Tosiasia on, että sillä kolikolla on toinen puoli ja laidunreitillä myös loppu-slut. Kun on lypsetty tarpeeksi tekee mieli maistaa ja nauttia. Suuret tulot voivat houkutella suuria kaloja, joo, mutta yhtä lailla patistaa ennenaikaiselle eläkkeelle. Mitä enemmän fyffeä, sitä enemmän aikaa kuluttamiseen ja nauttimiseen.
      Mutta hei, te kaikki siellä jossain: eikö mahtavien palkkojen pitänyt olla korvauksena kärsimyksestä ja vastuunkannosta, auttaa yli väsymysten ja vastoinkäymisten? Nyt haisee hapantuneelle, jotain mätää valiomaassa.

torsdag 21 augusti 2014

Höst


Saknar någonting
jag inte har, saknaden
efter en saknad.

måndag 18 augusti 2014

Nettivirukset

Netti - internet - www - on täynnä viruksia. Joskus ne saastuttavat koneita ja ihmismieliä, välillä ne nirhaavat henkilöitä. Törmäsin Ripsan blogitukseen - otsikolla "Hänen ihmisarvonsa?" - jossa väitettiin että a) "Kurt Högnäs oli hieno runoilija" ja b) "nyt jo kuollut". Tieto julkaistiin 29.10.2012. Ihmettelen kuinka joku viitsii olla tarkistamatta juuri tällaista "lopullista" seikkaa, varsinkin kun se nykyään on lähinnä lastenleikkiä. Tätä bloggaavaa Ripsaa - vaasalainen kirjailija ja kolumnisti Marjatta Ripsaluoma - kuvaillaan muuten "herkkävaistoiseksi kriitikoksi".

Kuten arvaatte, mikäli ette jo tiedä, niin Kurt Högnäs elää ja voi hyvin. Yhtä hyvin nyt kuin pari päivää Ripsan "virtuaalihautajaisten" jälkeen: Kurt Högnäs Två stilarter.

lördag 9 augusti 2014

TO-O-O O-VE

Vaknade också i morse. Märkte att Google inte bjöd på någon Tove Doodle eller Moomin Doodle. Då var lokalmiljöns skogsduvor mer på alerten. Som vanligt började de sin serenad i god tid. Jag har ofta funderat och grunnat på vad de egentligen försöker - har att - säga. Men just i dag kom jag på det: de hoade ju helt klart och tydligt "TO-O-O O-VE". Grattis!