Google+ Followers

tisdag 3 februari 2009

Second Life i första livet i största tidningen

Dagens Helsingin Sanomat (3.2.) bjuder på vitaminer i D-avdelningen. En artikel om Second Life pryder första sidan. Eftersom vi de facto har förflyttat oss bort från första livet till/i riktning Web 2.0 sätter jag in länkarna till www-versionerna:
Toimittaja lensi oppimissaarelle
Toinen elämä, paikka opiskella
Virtuaaliset maailmat osa sosiaalista mediaa
Jag hann inte läsa pappersversionen i morse men jag tycker mig se, att det fanns mer att läsa i den. Åtminstone vill jag minnas att både Isto och Kim figurerade. I den sistnämnda av rubrikerna ovan kommer ändå Kim till tals.

"Jo yleistyneitä sosiaalisen median lajeja ovat wikit, blogit ja internetin keskustelupalstat. Oppija koostaa ja rakentaa ympäristönsä. Ulkopuolinen instituutio ei sitä määrittele.

Tämä voi johtaa joustavaan ja mukautuvaan oppimiseen, kuvailee Åbo Academin tutkija Kim Holmberg."

I den första notisen, journalisten flög till lärdomsön, anges temat. En ny inmutning i SL är utbildning. Linden Lab erbjuder utbildningsanstalter land i Second Life till reapriser.

3 kommentarer:

 1. Nej för fan! Har landets "viktigaste" dagstidning verkligen lyckats med konststycket att stava Åbo Akademi fel. Vad månne det berättar om redaktören/redaktionen ...

  SvaraRadera
 2. Kanske det är deras HS Word som föreslår en ändring då man skriver med "k", eller kanske de antar att mängden utländska studerande kommer att försvengelska stavningen. Eller rentav tror/antar de att det skrivs Åbo Academi i Second Life.
  Men men, det händer för den som bänder. Själv brukar jag bli osäker ifråga om skrivsätt i exempel som Turun yliopisto eller Turun Yliopisto.

  SvaraRadera
 3. Kan ju tillägga här att artikeln i HS kom som en överraskning även för mig :-) Dvs jag hade inte talat med reportern och inte läst artikeln på förhand. Men som tur var så var det nog inte allt för många fel i den.

  SvaraRadera