Google+ Followers

lördag 14 juni 2014

Katoava Katainen Jyrkänteellä Jyrkimmällä

Jyrki Katainen kiittää ja kumartaa. Jari Sarasvuo sanoo suoraan - Katainen epäonnistui pääministerinä (Helsingin Sanomat 14.6.) - mutta toivoo siitä huolimatta, "että historia ei tuomitsisi Kataista liikaa, sillä ulkoiset, Suomen pääministeristä riippumattomat syyt ovat pitkälti ongelmien taustalla".

Toisaalta voidaan todeta, että valtiovarainminististeri Kataisella - kuten myös pääministeri Matti Vanhasella - oli suuria vaikeuksia laskea 1 + 1 nippa nappa kuusi vuotta sitten. Kesäkuun alussa lähetin HS:n Mielipidesivuille pienen muistutuksen tästä. Sitä ei julkaistu, joten tässä:

On erehdyksiä ja erehdyksiä

Nyt kannattaa pitää jalat tukevasti maassa. Ei ole mitään syytä luopua suhteellisuusteoriasta. Kataisen inhimillinen erehdys ilmatilanloukkaus-jupakassa on vain inhimillinen erehdys.

Mutta se että Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen syksyllä vuonna 2008 totesivat yhteen ääneen, että globaali lama ei iske meihin kovin voimakkasti koska Suomen talous on tukevalla pohjalla, on huomattavasti vakavampi rajanylitys. Siinä pääministeri ja valtiovarainministeri olivat täysin siivellä muissa maailmoissa, vaikka hornankattilassa poreili ja poksahteli. Osoitti että oli jätetty paljon muuta lukematta, kuin jokunen tekstiviesti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar