Google+ Followers

fredag 6 februari 2015

Test Stube Babies

Alexander Stubb tillträdde som Finlands statsminister 24.6.2014. Samtidigt inledde han en rotation av ministrar i sin regering samt en våg av nedskärningar i Samlingspartiets gallupunderstöd. Just nu är "blåklintarna" nere i ett väljarunderstöd om runt 16 procent, på tredje plats efter "fyrväpplingarna" Centern " och axen" SDP.

De försökskaniner som Stubb tubbat in i regeringen under sin "smekmånadstid" är Laura Räty, Lenita Toivakka, Petteri Orpo och Sanni Grahn-Laasonen. Vi får se hur det går för dem efter tiden i Stubbs provrör, om de hamnar i valet eller kvalet. Själv signalerar Stubb en ny axeleration: vi kommer att vända på steken. Peter and the Test Tube Babies gav ut ett album som hette Supermodels, vad kommer Alexander och hans Test Stube Babies att kalla sitt valalbum?

Kanske det blir raka provrör för Stubb i parti och minut. Ändå är den verkliga testen glashal och transparent. Då han draperade sig i laboratorierocken, flaxade en och annan kollega iväg åt andra håll. Kanske Samlingspartiets framtid lockar mindre än Stubb stöter bort. Alla magneter har en framsida och en baksida.

Ett scenario är, att en kommande biografititel slår fast: "Från Alexander den Store till Alexander en Stubbe". Ett annat, att triathlonisten Stubb bara tog sig vatten över huvudet under simsträckan, att han därefter bara var ute och cyklade, men att han segar sig segrande fram i det långa loppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar