Google+ Followers

fredag 1 april 2016

Nanoartiklar - universallösningen som är för bra för att vara lögn

Ett forskarteam vid en finlandssvensk utbildningsanstalt är på väg att lösa 2010-talets medieproblem. Svaret på tidnings-, radio- och tv-husens rop i öknen är nanoartiklar. Kompresserade textmoduler som kan styras enligt innehåll till de delar av hjärnan som processerar just den typen av information som det är fråga om. På grund av det ultramaximalt "zippade" lagringsformatet finns det redan i dagens teknologi svängrum för i stort sett hur mycket nerladdade texter som helst. Nanoartiklar kan också "läsas" i sömnen, medan man sysslar med annat, med vad som helst.

Som en i forskarteamet skämtar till det:
"I fortsättningen kan du skumma igenom fast dödsannonser eller kultursidor mitt under den svettigaste session i sängen, utan att din partner tar dig på bar gärning. Det är helt enkelt bäddat också för bättre människorelationer i alla lägen och läger."

***

Det hände tydligen en del på mediefronten igår, eftersom också Österbottens Tidning levererade en nyhet rörande en annan sorts teknik, som även den möjliggör s.k. "direct feed" av tidningsartiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar